Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reakce na Zpravodaj 06/2019

Vážení čtenáři,

 

tak jsme se na stránkách červnového Zpravodaje opět nedočkali relevantního vysvětlení, proč Rada města nerespektovala výsledek konkuzního řízení a nevybrala za ředitele naší školy stávajícího ředitele Mgr. Vladimíra Soukopa. Za to jsme se dočkali spousty politikaření a špíny. Kde se to pořád bere? Proč to stále pokračuje a nevede k žádnému slušnému a rozumnému závěru? Kdyby Rada města nedělala kontroverzní rozhodnutí nebo kdyby své činy přijatelně a uspokojivě vysvětlila, vůbec žádný problém by nevznikl. Radní nejsou ale ochotni či schopni své konání obhájit, a proto se pokouší odvádět pozornost jinam.

 

Děkujeme paní Stojarové za otevřený dopis s otázkami, které nás též zajímají.

 

Vyjádření různých zastupitelů nebudeme komentovat, nám jde výhradně o školu, s politikou nemá naše snaha nic společného. Jen podotýkáme, že na setkání se zaměstnanci školy vyznělo vystoupení paní místostarostky Marie Jedličkové odlišně než teď její písemné vyjádření a tudíž na nás nepůsobí příliš důvěryhodně. Navíc jsme neustále  obviňováni ze „zatahování dětí do této kauzy“. To nikdo z učitelů záměrně nedělá. Ti, kteří takhle mluví, děti neuvěřitelně podceňují. Oči, uši, pusa a mozek lidem nenarostou až v dospělosti. Nemůžeme dětem, stejně jako jejich rodičům, zakázat pozorovat, myslet, ptát se a mít vlastní názor. Ale můžeme se snažit naučit je všímat si pozorně, přemýšlet kriticky, vyjadřovat se slušně a respektovat názory ostatních. O to se pokoušíme v průběhu celého vzdělávacího procesu. Kromě toho mají děti také dobrou paměť a ty nejstarší z nich budou voliči již v příštích komunálních volbách.

 

K článku bývalé zaměstnankyně účetní Aleny Tesáčkové dodáváme pouze vysvětlení, že je jedinou bývalou zaměstnankyní, která byla nucena pro neschopnost a chyby v práci během posledních 11 let z naší školy odejít.

 

Nejtoxičtější je pravděpodobně článek „Hysterie z odvolání...“ podepsaný „Kolektiv zaměstnanců ZŠ Komenského, kteří nepodepsali petici na podporu ředitele Soukopa“. Žádný jejich konkrétní podpis ale nikde není. Dosud byly všechny naše argumenty doložitelné – výroční zprávy naleznete na webových stránkách školy, inspekční zprávy na webových stránkách ČŠI, zápisy z jednání školské rady úřad na vyzvání předloží, pan ředitel dostal letos od zřizovatele za výbornou práci maximální odměnu. Nikdo si nikdy nikomu na nic oficiálně nestěžoval. Dosud jsme byli podle všech výborná škola. A najednou se objeví článek, v němž jsme popisováni jako snad nejhorší škola na planetě Zemi. Nebudeme se touto snůškou překroucených faktů a naprostých lží probírat jednotlivě.

Petici mnoho lidí osobně i s adresou podepsalo, veřejně se ke svému názoru přihlásili. Ovšem s jistotou víme, že někteří kolegové, kteří petici nepodepsali, se nepřidali proto, že se nechtěli ničeho účastnit, chtěli zůstat přísně neutrální a nijak se neprojevovat. A teď s hysterickým článkem psaným zdánlivě i jejich jménem nesouhlasí. Kdo jsou ti, kteří se neptali svých kolegů a mluví i za ně? Pokud není článek podepsaný, je to anonym, který je absolutně neprofesionální zveřejňovat.

Dosud redakce Zpravodaje odmítala publikovat nepodepsané příspěvky, bude stejný princip platit pro všechny stejně i nadále? Postaví se autor či autorka za svůj výtvor veřejně jako my, podepsaní pod peticemi? Zaštítí jeho pravdivost a důvěryhodnost svým jménem?

 

http://slavkovskyzpravodaj.cz/assets/zpravodaj_6-2019.pdf

https://www.csicr.cz/cz/Dokumenty/Inspekcni-zpravy?d=14044

http://zskomslavkov.edupage.org/text/?text=text/text5&subpage=2